donderdag 7 mei 2009

Waarom een nestje?We hebben altijd "tweedekans"honden gehad, dwz we vonden dat we een volwassen asielhond een tweede kans moesten geven. En daar hebben we nooit spijt van gehad! Diverse leuke (bastaard)honden gingen vooraf aan ons markiesje.

Tot het begon te kriebelen: ik wilde zo graag een keer een hond vanaf pup meemaken en zelf opvoeden.Jaren geleden stond ik een keer met een kraam van een herplaatsingstichting op een hondenshow in Zwolle. Daar ontmoette ik een aardige fokker van markiesjes met haar hondjes, en ik was verkocht! Een hele tijd later (men moet wel geduld hebben voor een markiesje) mochten we onze Markiesjes Gaerd Wendelmoed Sarah bij haar ophalen, oftewel Saartje, geboren op 1 juni 2006.

En ze bleek een geweldig hondje, wat een gezellig, slim, aanhankelijk, speels en grappig hondje!

Maar met het kiezen voor een markiesje kies je ook voor een ras in opbouw, maw je krijgt de vraag om mee te werken hieraan. Eerst de nestkeuring met 1 jaar oud, om te kijken of jouw hondje zodanig voldoet aan de rasstandaard om ingezet te kunnen worden. Voor alle ins en outs hiervan verwijs ik graag naar de mooie site van de markiesjesvereniging http://www.markiesjesvereniging.nl/

Wat die keuring betreft: laat daarbij duidelijk zijn dat jouw markiesje natuurlijk zonder twijfel gewoon de mooiste is die daar dan rondloopt!

Hoe dan ook, Saartje kreeg zowaar een "uitmuntend" beoordeling, en daarmee lag er een zekere verantwoordelijkheid om toch in ieder geval één keer te proberen te zorgen voor nakomelingen.


Na uitgebreide voorbereiding in de zin van erover nadenken, lezen, ervaringen aanhoren, etc besloten we: we gaan het proberen!!


Onze andere hond heet Dobby (film Harry Potter gezien?), hij is al op leeftijd, maar hij heeft Saartje liefdevol geaccepteerd. Het klikt echt goed tussen die twee.
Berrik, donderdag 7 mei 2009


3 opmerkingen:

 1. Wouw Rika, heb je super gedaan!

  groetjes Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Rika!!!

  helemaal toppie gemaakt en hartstikke leuk om te lezen joh!!

  Ga door! Ben benieuwd naar volgende week!

  groetjes,
  Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is je gelukt Rika, geweldig. Nog maar ruim een week wachten en dan is ze uitgerekend. Super spannend allemaal.
  Groetjes, Marry

  BeantwoordenVerwijderen