zondag 7 juni 2009

3 weken

Ze lopen! Heel wankel weliswaar, maar het begin is er.
Behalve slapen, eten, staat er nu ook even spelen op het programma! Nu begint het feest echt: ze wiebelen rond in de bak, beginnen al met speelse hapbewegingen, pootje omhoog, waarna ze prompt omvallen (het evenwicht is nog niet optimaal). Dit is Zippi

De schuifdeur doe ik er nu af en toe af. De twee reutjes blijven -tegen elkaar aan geplakt- voorzichtig op een afstandje kijken. Zuske (de eerste en de dikste) echter komt naar de uitgang toegewaggeld, en steekt nieuwsgierig haar neusje om een hoekje; met recht Grote Zus! Ze snuffelt, een echt hondje! Als ik haar oppak, voel ik hele kleine likjes op mijn hand. Zuske wordt, op veilige afstand, gevolgd door zus Zippi.
Beginnen zich hier de verschillende karaktertjes af te tekenen?

Saartje lukt het inmiddels niet meer de bak schoon te houden; hier is nu een taak voor ons weggelegd. De compacte poepjes zijn gemakkelijk weg te halen, de kranten worden meermalen per dag verschoond. De ene helft van de bak is nu bedekt met kranten, de andere helft met vetbed (ook met kranten eronder). Dit laatste is echt ideaal: lekker warm en zacht, laat vocht door, en de bovenkant blijft droog. En Saartje? Na een paar dagen ons "tweesporenbeleid" gevolgd te hebben (Rennies en extra wandelen en spelen) zagen we haar rustiger worden. Het vreemde gedrag is er af en toe nog wel, maar niet meer zo heftig. Gelukkig maar.

Ze is wel steeds minder in de bak te vinden. Even voeden, even kontjes schoonlikken, en weer weg. Als Saartje in de bak verschijnt, storten de pups zich als kleine hongerige wolfjes op haar.

3 opmerkingen:

 1. Wat een schatjes. Ik heb nog nooit zulke kleine Markiesjes gezien! Kom gauw eens bij ze kijken.
  Knuffel voor Saartje en de pups.
  Cintha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze alweer gegroeid.
  Deze week kom ik graag een keertje puppysnuiven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie pupjes, ze zien er al steeds meer uit als 'echte hondjes'. Die aanvallen op Saartje, als ze de ren instapt kennen we van Wendil.
  Hier zijn de pups nu ruim 7 weken en zo heel af en toe laat Wendil ze nog zogen. Prettig vindt ze dat niet want haar buik zit vol rode plekjes van de tandjes en nagels.
  Nog even en dan vliegen de pupjes uit.
  Groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen