woensdag 24 juni 2009

5 weken

De verschillen tussen de teefjes enerzijds en de reutjes anderzijds zetten zich voort, want de reutjes slapen alweer terwijl de teefjes nog energiek rondlopen en hun omgeving verkennen.

Wel maakt Toby een inhaalslag qua gewicht, hij haalt bijna Zippi in! Zuske / Zyra blijft hier onbetwist nummer 1. Zulla blijft de kleinste, maar hij groeit wel keurig.


Zuske is begonnen met kwispelen, en dat doet ze vol overgave, echt geweldig om te zien! Ook blijkt zij een ware "Houdini": hoe goed we ook het pupgedeelte proberen af te schermen, zij weet steeds een gaatje te vinden waar ze doorheen kan wurmen met haar mollige lijfje. Ze weet zich zelfs op te hijsen aan de bank!

Saartje is nu minder bezig met voeden, en meer met opvoeden. Ze speelt met ze, en pakt ze daarbij soms (zo lijkt het voor ons) stevig aan. We hebben vaak geen idee waarom ze dat doet, maar we vertrouwen blindelings op haar opvoederskwaliteiten.

De pantoffels van onze logee hebben een grote aantrekkingskracht

Alle pupjes hebben inmiddels een plek gevonden, hun toekomstige baasjes komen regelmatig langs. Natuurlijk geeft dat wat extra drukte erbij, maar het is echt leuk om te zien hoe blij ieder is met zijn / haar pupje. Dat geeft vertrouwen in de toekomst!

Daarmee worden ook hun (roep)namen bekend: Zuske wordt Zyra, Zippi blijft Zippi, Zeppe wordt Toby, en Zulla was al Zulla op verzoek van zijn baasje.

Zo'n schoen is veel interessanter!

Helaas blijken schoenen een enorme aantrekkingskracht op alle 4 pupjes te hebben. We nemen aan, dat baasjes daar niet blij mee zullen zijn, proberen het te voorkomen, maar dat valt niet mee.

Toch nog even proberen of misschien gedronken mag worden

Arme Saartje, de pups zijn nog steeds erg gericht op haar tepels. Ze wordt nog regelmatig belaagd door 4 hongerige pupjes, ze vlucht dan meestal snel weg. Soms loopt ze weg met een stuk of 2 pups "hangend" aan een tepel! Een enkele keer gaat ze ervoor liggen. We proberen uiteraard te compenseren met (inmiddels) vlees of puppybrokjes, maar er gaat blijkbaar nog steeds niets boven moedermelk!

Na het spelen is het goed uitrusten op een arm!Geen opmerkingen:

Een reactie posten