dinsdag 30 juni 2009

6 weken

Het wordt steeds drukker! Het afgeschermde "puppy-deel" van de kamer is al lang niet meer interessant. Nu moet de hele kamer verkend worden, en is het erg opletten geblazen; geen schoenen dragen als de pups "los" zijn, en elke stap moet zorgvuldig gezet. Want stel je voor..


Stoeien met de dweil


De pups zijn zeker bereid plasje / poepje te doen op de overal liggende kranten. Maar het absorberend vermogen van kranten blijkt heel slecht. We kregen het advies een "kattenbak" (met houtkorrels) te proberen, en dat blijkt een succes. Natuurlijk gaat het nog regelmatig mis, maar we zien ze de bak steeds meer opzoeken.
Ze doen al regelmatig hun behoefte op de bak

Aangezien de werpkist al enige tijd niet meer interessant is, hebben we deze vervangen door een bench. De toekomstige baasjes willen daar immers straks mee aan de slag. Maar helaas, ook de bench wordt genegeerd, de pups slapen het liefst in en achter het huisje van stof. Dus dachten we, dan zetten we de bench op de plek van het huisje, en huisje erin. Dat blijkt al een stuk beter:


Toby heeft onze constructie goedgekeurd


Dobby is inmiddels ook een interessant studie object. Gelukkig is hij al wat minder snauwerig dan eerst, maar hij vindt die kleine wurmpies nog steeds geen succes.
Zippi durft al dichterbij te komen, snuffelt heel voorzichtig aan een poot, Dobby draait zijn hoofd weg, hij vindt het maar niks


Samen vechten met een borstel


Het eten gaat al beter, al zijn ze er nog niet erg geconcentreerd mee bezig. Er worden wat hapjes genomen, even gespeeld, en weer even gegeten etc. We wachten een tijdje, en zetten dan toch maar de etensbak weg. Ze zullen moeten leren begrijpen wat "etenstijd" is. 4x per dag bieden we ze eten aan: 1x pap, 2x brokjes, 1x vlees. Dat laatste vinden ze het lekkerst.


Samen knagen aan een te groot bot


Een uitstapje naar buiten, met alle pups en Saartje, bleek een matig succes: de pupjes vonden het interessant, maar we hadden onvoldoende rekening gehouden met Saartjes overdreven drang haar pups te beschermen. Onze normaal zo timide hondje ging als een "wilde stier" op elke onschuldige passant af! Dat lijkt ons geen goed voorbeeld voor de kleintjes. Volgende keer dus maar zonder moeder naar buiten.


Samen botje knagen, zo moeder zo dochter

Ook leuk is het observeren van de verschillende karaktertjes, dat wordt steeds duidelijker. Daarover volgende keer meer.

Uiterlijk zijn er ook wat veranderingen:
Zo blijkt Zippi "vrolijke staartdracht" van Saartje geërfd te hebben. Toby krijgt nu ook stippen op zijn voorpootjes!

De vachten zijn ook verschillend, al is het nu nog subtiel. De een krijgt waarschijnlijk iets meer de golvende vacht van Saartje, de ander de gladde vacht van vader Vrister. Maar dat zal de tijd moeten leren.


Om op te vreten...1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto's weer en wat zijn ze gegroeid! Het worden al hele hondjes. Goed idee dat huisje in die bench. Hier gaat Zairo (bijna 11 wk. oud) vaak in haar veilige 'wandeltas' liggen om te slapen, de bench is gewoon nog te groot voor haar.
    Nog even en dan zijn de 8 weken voorbij!

    BeantwoordenVerwijderen